Bot Bouwgroep
K.P.C. de Bazelweg 2
Postbus 15, 1700 AA Heerhugowaard
072-5752700

Nieuwe wijk met 64 eengezinswoningen eind 2019 klaar

Wethouder Paul Verbruggen van de gemeente Alkmaar heeft woensdagmiddag 24 oktober het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van het plan Hollandse Tuin in Overstad. Dat deed hij door, onder het toeziend oog van toekomstige bewoners, een prefab binnenmuur van een van de woningen aan te pikken en naar de juiste plek te hijsen. Toekomstige bewoner de heer Pronk, zette het paneel vervolgens op zijn plaats.

Hollandse Tuin bestaat uit 64 eengezinswoningen met tuin. De nieuwe wijk verrijst op het voormalige Schoehuijs-terrein aan de oever van de Hoornse Vaart in Overstad, op een steenworp afstand van het centrum van Alkmaar. Het project is ontwikkeld door Bot Bouw uit Heerhugowaard, dat de woningen ook bouwt. Het ontwerp is van Architectenburo Min2 uit Bergen. De wijk gaat haar naam eer aan doen met kleurrijke bomen en groene hagen die in de straten worden geplant. Markant ook wordt het centrale plein aan het water met een grote vlonder. De woningen worden eind 2019 opgeleverd.

Wethouder Paul Verbruggen is blij dat het eerste woningbouwproject in Overstad is gestart. ,,Het is een prachtige locatie, zo dicht bij het centrum, het openbaar vervoer en de uitvalswegen. Dankzij de bijzondere architectuur wordt dit een zeer gevarieerde wijk. Het heeft onder andere door de crisis lang geduurd voordat dit project van de grond kwam, maar we zijn blij dat hier eindelijk woningen komen. Met dit symbolische moment markeren we de laatste fase van dit traject.’’

De wethouder kon ook onthullen wat de straatnaam gaat worden van de nieuwe wijk. Dat wordt de Truus Wijsmuller-Meijer straat, naar de in Alkmaar geboren verzetsheldin.