Het bouwen van woningen en appartementen gaat niet alleen maar om stenen stapelen en bezig zijn met cement. Wij bouwen de woon- of werkplek van mensen. De plek waar ze met plezier oud willen worden of carrière willen maken. Ons werk heeft tevens invloed op de mensen die om de bouwplaats heen wonen. Dat besef in combinatie met onze West-Friese mentaliteit ‘afspraak is afspraak’, is voor ons bouwen met de hoogste kwaliteit. Het aantal projecten dat wij realiseren, groeit hard. Kom daarom bij Bot Bouw in Heerhugowaard werken als:

Projectvoorbereider

Als Projectvoorbereider maak je deel uit van het bouwteam en ben je daarin verantwoordelijk voor de technische voorbereiding van de projecten vanaf de SO-fase totdat deze intern worden overgedragen aan de projectteams welke de uitvoering verzorgen.

De projecten betreffen voornamelijk nieuwbouwprojecten zoals (grote) appartementengebouwen en projecten met seriematige grondgebonden woningbouw. (bouwprojecten ter grootte van 5 -35 miljoen). Je bent onder leiding van de projectleider voorbereiding verantwoordelijk voor jouw eigen bouwprojecten en zorgt dat jouw projecten worden gerealiseerd binnen de vooraf vastgestelde uitgangspunten. Je bent in jouw projecten voor onze projectontwikkelafdeling, opdrachtgevers en/of adviseurs het gezicht en aanspreekpunt namens Bot Bouw. Dit werk doe je niet alleen, maar samen met een team waarbij eigenaarschap een belangrijke persoonlijke eigenschap van je is.

De projectvoorbereider begeleidt en coördineert de logistieke uitwerking, bouwmethodieken, planningen en algemene bouwplaatskosten in de ontwikkelingsfase met als doel een tijdige, veilige, kwalitatieve en economische realisatie van het project te waarborgen. Je hebt een duidelijke spilfunctie tussen de projectteams in de uitvoering en het projectontwikkelingsteam.

Als projectvoorbereider heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Opstellen van het plan van aanpak voor wat betreft de bouwlogistiek en bouwplaatsinrichting
 • Opstellen van de voorbereiding- en realisatieplanningen en input geven voor de procesplanning
 • Opstellen van een veilige en efficiënte uitvoeringsmethode van het project, in samenwerking met het ontwerp- of projectteam teneinde de uitvoeringsfase zo efficiënt en optimaal mogelijk te laten verlopen
 • Verantwoordelijkheid voor het tijdig signaleren van en anticiperen op de kansen en risico’s, alsmede de afwijkingen in het project, om daarna met de Projectleider voorbereiding i.s.m. het projectteam beheersmaatregelen vast te stellen.
 • Het gereed maken van de documenten benodigd voor de uitvoering
 • Meedenken en adviseren over verbeteringen m.b.t. de realisatie van het project en het leveren van creatieve ideeën
 • Bewaken van de financiële doelstellingen
 • Beoordelen van projectdocumenten zoals tekeningen en bestekken
 • Het voorzitten of bijwonen van vergaderingen en overleggen met opdrachtgevers, ontwerpteams, adviseurs, nutspartijen, etc.
 • Coördineren en bewaken van werkzaamheden van derden, zoals adviseurs
 • Het inkopen (mede en in overleg met de projectleider voorbereiding en de afdeling inkoop) van de maatgevende adviseurs, onderaannemers en/of leveranciers.

Wat heb je nodig?

 • Een afgeronde relevante opleiding (MBO/HBO-bouwkunde of gelijkwaardig)
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. (zoals ontwikkelaar, werkvoorbereider of projectleider)
 • Technisch inzicht en ervaring in de bouw
 • Goede commerciële en communicatieve vaardigheden naar zowel onze opdrachtgevers als onze bouwpartners
 • Affiniteit met automatiseringssystemen en kennis van BIM-software zoals Solibri is een pré.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een fulltime, veelzijdige, afwisselende en uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast krijg je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en werk je in een team met enthousiaste en gemotiveerde collega’s die graag optreden als sparringpartner.

Versterk jij ons bedrijf met deze kwaliteiten?

Ben jij daadkrachtig, resultaatgericht en kun je zelfstandig werken? Sta je voor je werk, heb je goede contactuele eigenschappen en ben je ook een teamspeler? Wil jij ons team versterken met jouw diepgaande deskundigheid inzake bouwmethodieken en logistiek vraagstukken? Stuur dan jouw reactie voorzien van CV per e-mail aan personeelszaken@botbouw.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Miranda Edens via tel.nr. 06-80165455.