Bot Bouwgroep
K.P.C. de Bazelweg 2
Postbus 15, 1700 AA Heerhugowaard
072-5752700

Gem Bot jr., directeur van Bot Bouw en Wim Walgers, adviseur buitenruimte van de gemeente Heerhugowaard, hebben maandag 5 februari jl. de koopovereenkomst getekend voor de aankoop van het voormalige postkantoor aan de Genestetlaan 5 in de Schrijverswijk. Beoogd doel met de locatie is de ontwikkeling en bouw van 9 gasloze woningen.

Op de hoek van de Genestetlaan en de Erasmuslaan in Heerhugowaard ontwikkelt Bot Bouw het ‘Schrijversblok’: een rij van 9 ruime, energiezuinige eengezinswoningen met grote achtertuinen op het zuidoosten. Het ontwerp is van Min2 Architecten uit Bergen.

De woningen worden gebouwd op de plek van het voormalige postkantoor. Dat wordt gesloopt. Het is het eerste gemeentelijk vastgoed dat wordt herontwikkeld naar gasloze woningbouw. De woningen worden onder meer voorzien van warmtepompen en balansventilatie. De gemeente en Bot Bouw zijn blij met het project. “Er is behoefte aan eengezinswoningen en deze woningen dragen bij aan de duurzaamheiddoelstellingen van onze gemeente,” aldus Gem Bot. “Bovendien verbetert het aanzicht van de buurt met deze ontwikkeling.”

De verkoop van de nieuwe woningen start naar verwachting in het voorjaar van 2018. Meer informatie is te vinden op Schrijversblok