Verduurzaming 105 woningen Purmerend

In opdracht van woningcorporatie Intermaris gaat Bot Bouw 105 woningen aan de Merwedestraat in Purmerend verduurzamen. Tegelijkertijd voeren we onderhoudswerkzaamheden uit. Op 23 april hebben directeur-bestuurder Cees Tip van Intermaris en directeur Gem Bot van Bot Bouw daartoe de overeenkomst getekend.

Intermaris zet in op energiezuinig en betaalbaar wonen. De woningcorporatie heeft zich voor 2020 gemiddeld label B tot doel gesteld en in 2030 gemiddeld label A voor haar bezit. Tijdens de werkzaamheden worden onder andere de kozijnen vervangen en het huidige (dubbele) glas door HR++ glas. Verder worden de plafonds van de bergingen, de vloeren en de daken geïsoleerd. Met de acht zonnepanelen per woning krijgt iedere huurder een eigen energiebron aan huis. Na de verbeteringen hebben de woningen een energielabel A+/ A++ en zijn ze gasloos.

Het plan van aanpak is met Huurdersvereniging InterWhere besproken, zodat de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk verlopen en zo min mogelijk overlast veroorzaken. De werkzaamheden starten eind mei en worden eind 2019 afgerond.