'De Roze Hallen' genomineerd voor Zuiderkerkprijs 2018 | Bot Bouw
350746
post-template-default,single,single-post,postid-350746,single-format-standard,eltd-cpt-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child theme-child-ver-1.0,moose-ver-3.4, vertical_menu_with_scroll,grid_1000,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

‘De Roze Hallen’ genomineerd voor Zuiderkerkprijs 2018

Het nieuwbouwproject ‘De Roze Hallen’ dat we dit jaar met trots gebouwd hebben aan de Bilderdijkkade in Amsterdam, is één van de drie genomineerden voor de Zuiderkerkprijs 2018. Deze prijs eert het beste woningbouwproject in 2018. De winnaar wordt op 13 december bekend gemaakt in Het Cultureel Educatief Centrum (CEC) in Amsterdam-Zuidoost.

 De ‘Roze Hallen’ is het eerste appartementencomplex in Nederland speciaal voor lhbti’ers van boven de 55 jaar, door de bewoners zelf ontwikkeld en door Bot Bouw gerealiseerd. Het complex telt vijf verdiepingen en biedt ruimte aan veertien appartementen die vrijwel energieneutraal zijn. Het idee is dat de bewoners hier plezierig oud kunnen worden door goed nabuurschap en de inkoop van collectieve zorg.

 ‘De Roze Hallen’ is gekozen uit tien voorgeselecteerde projecten. De jury bestaat uit een jaarlijks wisselend team van drie externe deskundigen op het gebied van architectuur en stedelijke ontwikkeling. Dit jaar bestaat de jury uit voorzitter Petra Brouwer, universitair docent architectuurgeschiedenis UvA, Arnoud Gelauff, architect van het winnende project van vorig jaar Wiener & Co en Vince de Jong, programmamaker Gebiedsontwikkeling in Pakhuis de Zwijger.

De algemene criteria die gelden bij de beoordeling van de projecten, zijn: architectuur, stedenbouw, materialisatie, programma en duurzaamheid. De prijs wordt dit jaar voor de 21ste keer uitgereikt. Zowel opdrachtgever als architect van het winnende project krijgen een speciaal vervaardigd kunstwerk. Dit jaar is het een werk van beeldend kunstenaar Elke Lutgerink.