Bot Waarderingsfonds beloont Schrijvenswaard | Bot Bouw
350947
post-template-default,single,single-post,postid-350947,single-format-standard,eltd-cpt-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child theme-child-ver-1.0,moose-ver-3.4, vertical_menu_with_scroll,grid_1000,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Bot Waarderingsfonds beloont Schrijvenswaard

De leden van Schrijvenswaard zijn dinsdagavond 16 april tijdens hun maandelijkse ledenbijeenkomst in wijkcentrum De Horst blij verrast door de bestuursleden van het Bot Waarderingsfonds. Het schrijverscollectief, dat dit jaar precies twintig jaar bestaat, ontving uit handen van Frits Weel een cheque ter waarde van 1.500 euro. “Dit hadden we nooit verwacht”, aldus Berna Datema, voorzitter van Schrijvenswaard.

Het Bot Waarderingsfonds werd ooit in het leven geroepen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Bot Bouw, met als doel om verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke initiatieven, die zich vrijwillig inzetten voor de Heerhugowaardse samenleving, in stimulerende woorden en financiële gebaren te waarderen. Schrijvenswaard heeft als doel mensen die plezier hebben in het schrijven van proza en poëzie bij elkaar te brengen, om zodoende elkaar te inspireren.

“Het geld komt bijzonder goed van pas”, legt Berna Datema uit. “We willen ons jubileum graag vieren met een dichtbundel met verhalen en gedichten van onze leden. Die bundel hopen we in september te kunnen uitbrengen. In die maand zullen we stilstaan bij ons twintigjarig bestaan. Dankzij dit cadeau van het Bot Waarderingsfonds kunnen we het talent van onze leden in boekvorm delen met de inwoners van Heerhugowaard en omgeving.”

Op de foto vlnr. Danny Overtoom, Eugènie Herlaar, Berna Datema, Carin te Boekhorst, Jan te Boekhorst, Frits Weel, Patricia Smagge en Joyce Snijders-Schipper. ((Foto: Richard Rood))