Bot Bouwgroep
K.P.C. de Bazelweg 2
Postbus 15, 1700 AA Heerhugowaard
072-5752700

Het Bot Waarderingsfonds heeft op 12 mei de Stichting Vrienden van het Hertenkamp een cheque van 1.500 euro geschonken. Het Hertenkamp aan de Dreef in Heerhugowaard wordt volledig gerenoveerd.

Bot Bouw uit Heerhugowaard geeft ieder jaar een bedrag aan het Bot Waarderingsfonds. Het Bot Waarderingsfonds schenkt al 30 jaar donaties aan lokale initiatieven om zo waardering uit te spreken voor vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor de Heerhugowaardse samenleving. De Stichting Vrienden van het Hertenkamp is daar een lichtend voorbeeld van. Gemeente Heerhugowaard was aanvankelijk van plan om het hertenkamp samen te voegen met de naastgelegen kinderboerderij de Bongelaar, maar buurtbewoners verzetten zich hiertegen. Ze richtten de stichting op en maakten zich met succes hard voor het behoud van het hertenkamp. Momenteel wordt hard gewerkt aan de ingrijpende renovatie. Het nieuwe dierenverblijf nadert z’n voltooiing en de vijver is inmiddels aangelegd. Ook zijn wandelpaden en een groene aankleding in voorbereiding. Wanneer de herten kunnen terugkeren is nog niet bekend.

De vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het Hertenkamp ontvangen de prachtige cheque uit handen van het bestuur van het Bot Waarderingsfonds. (foto: Theo Annes)