Bot Bouwgroep
K.P.C. de Bazelweg 2
Postbus 15, 1700 AA Heerhugowaard
072-5752700

Vrijdag 28 juli jl. hebben we de sleutel van De Warande in Huizen overhandigd, de eerste energieneutrale kinderboerderij in Nederland. Wethouder Janny Bakker en bestuursleden hebben deze met plezier in ontvangst genomen. Vanaf 1 augustus a.s. is de kinderboerderij weer te bezoeken.

Bot Bouw heeft dit project vanuit een Design & Build overeenkomst overgenomen. De uitvoering is in februari gestart naar een ontwerp van architect Min2 bouw-kunst. Een energieneutraal en dus gasloos gebouw, veel daglichttoetreding in het ‘dierengebouw’ en ‘mensengebouw’ en een goed zicht over het terrein waren de belangrijkste voorwaarden. Naast de kinderboerderij is er ook een dagbestedingsprogramma voor mensen met een beperking van Philadelphia Zorg en Versa Welzijn.

Wethouder Janny Bakker: “De nieuwe kinderboerderij is niet alleen leuk om te bezoeken, maar ook vanuit educatief oogpunt een aanwinst. Hier leren jong en oud wat dierenwelzijn betekent en hoe belangrijk het is om als samenleving ook mensen met een beperking gewoon te laten meedoen. Ik hoop dat bezoekers er veel plezier beleven.”

De Kinderboerderij is nog niet helemaal af. Op dit moment zijn de medewerkers van de kinderboerderij druk bezig om het gebouw in te richten. Zij worden daarbij geholpen door cliënten van Philadelphia. Zij zijn dit jaar al gestart met de dagbesteding. Ook moeten er nog wat terreinwerkzaamheden worden uitgevoerd. “We verwachten in september helemaal klaar te zijn als recreatieve kinderboerderij met activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie. Dan hopen we ook nieuwe deelnemers voor dagbesteding te verwelkomen”, aldus Rein Jansen namens het bestuur van Stichting kinderboerderij De Warande.

De officiële opening vindt plaats op woensdag 4 oktober.